Tüm Filtreler
Bebekler çok hassas olduğu için yediklerine içtiklerine dikkat edildiği kadar odalarının dizayn ve dekorasyonuna da dikkat edilmelidir.  Özellikle anne adaylarının en sık sordukları sorulardan biri bebek odası dekorasyonu nasıl olmalıdır sorusudur. Öncelikle bebek odasında kullanılan ürünlerin tümü organik ve bebeğe zarar vermeyen maddelerden üretilmiş olması en önemli konular arasında yer alır.

Bebeğin beşiği kalorifer yanına konumlandırılmamalıdır.  Aksi halde bebek sıcaktan bunalabilir ve bebeğin cildi sıcaktan kuruyup tahriş olabilir. Bebek odası evin mutlaka güney cephesinde bulunan bir odası olarak seçilmelidir. Bebekler için D vitamini çok önemlidir. Güneş görmeyen bir odada bebek D vitamini alamaz. Seçilen mobilyalar yumuşak ve bebeğe zarar vermeyen markaların mobilyaları tercih edilmelidir.
                                                                                                     


Bebek Odası Dekorasyonu Nasıl OlmalıdırBebek Odası Nasıl Hazırlanır Ev Dekorasyon ?


Bebek odası dekorasyonu nasıl olmalıdır sorusunu daha önce anne baba olmamış bireyler çok sık bir şekilde sorarlar. Bebek odası dekorasyonunda en önemli noktalardan biri mobilya seçimidir. Bebekler için tasarlanmış beşik ve yatakların ahşap olan modellerinden alınmalıdır.


Anne ve babalar ucuz beşik ve yatak aldıkları zaman, bebeler kanserojen maddelere maruz kalabilir. Bu nedenle seçilen ürünler sağlık bakanlığınca onaylanmış olan ürünler olmalıdır.

Özellikle yeni yürümeye başlayan bebekler için sivri kenarlı ve kesici modellerde olan mobilyalar seçilmemeli. Bu bebekler için büyük tehlike oluşturur. Bebekler için seçilen dolapların boyası da son derece önemlidir. Boyalar elbette organik olmalıdır.


 

Bebek Odası Nasıl Yerleştirilmeli ?



Bebek odası yerleştirmek isteyen anne ve babalar şu soruyu sık sorarlar. Bebek odası dekorasyonu nasıl olmalıdır?  Bebek odası dekore edecek annelerin ilk dikkat etmesi gereken nokta odanın hava alabilecek ve güneş alabilecek bir oda olmasıdır. Bebek odası mobilyaları yerleştirmeden önce odanın temiz olması diğer önemli noktalar arasında yer alır. Bebeklerin dolapları bebeklerin beşiklerine uzak olarak yerleştirilmelidir.

Dolaplar duvara mutlaka sabitlenmeli, unutulmaması gerek nokta şudur ki ülkemiz bir deprem ülkesidir. Herhangi bir deprem sırasında duvara sabitlenen dolaplar bebeğin üzerine gelmeyecek şekilde monte edilmelidir. Bebekler için diğer ayrıntı aydınlatmalardır. Aydınlatmada bebek temasını destekleyen figürler kullanılabilir.



Bir Önceki Blog Yazımız Olan Düğün Paketi Nedir Yazımızı İnceleyebilirsiniz.
26.02.2018
İç mimarın seçtikleri

PlatinMarket® E-Ticaret Sistemi İle Hazırlanmıştır.