Tüm Filtreler

Yatak Odası Avizesi Nasıl Olmalı?

Yatak Odası Avizesi Nasıl Olmalı?

Yatak odasındaki aydınlatma seçimleri uyku kalitenizi belirleyebilir. Verimli bir uykuya geçiş evresi için göz yormayan bir aydınlatma rengi ve yoğunluğu seçebilirsiniz. Yatak odalarında genellikle rahatlatıcı etkisi göz önünde bulundurulduğundan sarı tonda ve loş ışık kullanımı yaygındır.


Yatak Odasına Avize Seçimi Nasıl Yapılmalı?


Aydınlatmanın yoğunluğu ve avizenin boyut seçimi odanın metre karesine göre yapılmalıdır. Odanın hacmi göz önünde bulundurularak avize, abajur, lambader gibi ek aydınlatma yöntemlerinin tamamı bu şekilde seçilmelidir. Yatak odasına avize seçiminde önemli olan ikinci kriter ise, odanızın tarzıdır. Modern dizayn edilmiş bir oda da aydınlatmada da aynı tarzda gidebilirsiniz. Eklektik bir oda dizayn etme taraftarıysanız yatak odası avize seçimi kısmında modern bir odaya avangarde bir aydınlatma ile farklı bir doku katabilirsiniz. Dokulardan bahsetmişken, mobilyalarınızın malzeme niteliğini destekleyen aydınlatma grubu ürünleri de seçebilirsiniz. Örneğin son dönemde moda olan hazeran ürünlere uygun olacak şekilde ahşap formlu avizelerle naturel dekorasyonunuzu destekleyebilirsiniz.


Yatak Odasının Boyutlarına Göre Avize Seçimi


Öncelikle tavan yüksekliğini ölçmeniz gerekmektedir. Hangi boyutta ve yükseklikte avizenin odanızda nasıl görüneceğini bu şekilde kestirebilirsiniz. Avizenin hacmi içinse odanın en boy oranını toplayıp bulduğunuz değeri sekizle çarparak, çıkan sonuçla odanıza uygun olacak avize yükseklik değerine ulaşabilirsiniz.


Aydınlatma İhtiyacını Belirleme


Odanızın büyüklüğüne ve kişisel zevklerinize göre belirleyebileceğiniz, led ışık, lamba, tavan aydınlatmaları, loş ışıklandırma, lambader veya abajur gibi aydınlatma ihtiyaçlarınıza tercihlerinize göre karar verebilirsiniz. Yatak odasında genellikle sarı ve yoğun olmayan ışıklar tercih edilir ancak giyinme odanızda uyku alanınızın içerisinde yer alıyorsa sarı ışıklar dolabınız için yeterli olmayacaktır. Bu noktada yatak odası tasarımı dolap ürünlerinde içi led askılı eklentilerle ya da dolap üst ünitesine ekleyebileceğiniz spot led aydınlatmalarla o alanı destekleyebilirsiniz.


Avize ve Mobilyalarla Uyum


Yatak odası stilleri güncel trendlere göre başlıca; Modern, luxury, avangarde, country olarak sıralanmaktadır. Avizelerinizin mobilya grubunuzla uyum sağlaması için mobilya tercihini yapmış olduğunuz markada model için üretilen bir aydınlatma koleksiyonu olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Uygun bir ürün sunulamadığı takdirde evdeki dekoratif ürünlerin dizaynı için bir iç mimardan yardım alabilir ya da alışverişiniz sırasında öncelikle mobilyanızı belirlemiş olacağınız için eviniz için seçtiğiniz modelin fotoğrafları ile aydınlatma alışverişi gerçekleştirdiğiniz markadan destek talep edebilirsiniz.


Yatak Odasına Avize Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli


Genellikle kişiler odak noktasını aydınlatma ürünlerine çekip, yatak odası ışıklandırması yaparken kontrastı bu noktada yaratmak istemez. Dolayısı ile eğer soft bir yatak odası takımı tercihi yaptıysanız aynı sadelikte bir avize seçimi ile pastel tonlarında bir modelle kendi yatak odası dekorasyonu zevkinize uygun kombinasyonu yapabilirsiniz.


Avizenin Işık Yayılımı


Yatak odasında aydınlatma yoğunluğunu seçeceğiniz ek aydınlatma grubu ürünleri belirleyecektir. Örneğin avize dışında yatak odasında kullanabileceğiniz yatak odası ışığı kaynakları, duvara veya yatak başına sabitlenen aplikler, dolaplarda bulunan spot veya led askılar, ayaklı lambader veya masa ünite üstü abajurlar gibi aydınlatma ürünleri yer alan bir oda da ışık yayılımının dengeli yapılması gerekir. Dolapta harekete duyarlı sensörlü aydınlatmalar kullanabilirsiniz. Başucu aydınlatmalarını kitap okuduğunuz sıralarda tek başına destekleyecek şekilde odanıza entegre edebilirsiniz. Gece lambası vazifesi görmesi veya sadece loş bir ortam sağlaması için yalnızca lambader aydınlatmasından destek alabilirsiniz. Led ampul özellikli avizelerde kademeli aydınlatma komutları ile ışığın yoğunluğunu ayarlayabilirsiniz.


Enerji Verimliliği ve Ampul Seçimi


Standart ampuller yaklaşık 40 watt elektrik tüketmektedir. Enerji tasarruflu ampullerse genellikle 8-12 watt arası enerji tüketimi sağlamaktadır. Led ampullerde bu oran daha da düşüktür. Hem çevreci nedenlerle hem de yatak odasında yoğun bir ışıklandırmaya gerek olmamasından dolayı enerji tasarrufu sunan ampul seçimi yapabilirsiniz.


Montaj ve Bakım Kolaylığı


Avize montajı riskli bir işlem olarak kabul edildiğinden daha önce böyle bir deneyiminiz yoksa mutlaka profesyonel bir destek almalısınız. Montajın kolaylığı ve zorluğu seçmiş olduğunuz modele göre belirlenecektir. Bakımı ise yine alışveriş yaptığınız mağazadan seçmiş olduğunuz malzemenin kullanım talimatlarına dair bilgi alarak gerçekleştirebilirsiniz. Avizelerin temizlik aşamalarında ise genellikle kimyasal madde kullanılmadan hafif nemli bezle silme ve kurulama işlemi sağlanmalıdır, temizlik işlemi öncesi avize montajından sonra mutlaka bağlantı yerlerinde elektrik yayılımı olup olmadığı kontrol edilmiş olmalıdır. Avize ampul bölümünü
temizlemek için asla su kullanımı yapılmamalıdır.
CaddeYıldız Mobilya CaddeYıldız Mobilya CaddeYıldız Mobilya
05.04.2024
İç mimarın seçtikleri

PlatinMarket® E-Ticaret Sistemi İle Hazırlanmıştır.